Jeg vil også snakke litt om keto

Ahh, kjære middelhav. Jeg KJENNER at jeg har deg i blodet mitt, sann bokstavelig talt, og hver gang jeg er på nye eventyr her så føler en liten del av meg veldig fort seg hjemme. Malta er en finurlig liten øy med en spaltet kultur som jeg hverken vil kalles deres egen eller noen andres. Men særegen, det er den! Vi storkoser oss her, og mer om ferien kommer det antakelig litt mer av etterhvert som dagene her later og deiger seg avgårde, men akkurat i dag er det igjen keto jeg føler meg inspirert til å skrive litt om!


Influencer Kristina Andersen skrev nylig på sin blogg at hun tenker å teste ut keto for første gang, inspirert av hennes venner/bekjente og sin egen research. I kommentarfeltet møtes hun med litt pepp og en hel del skepsis. Altså ikke noe uforventet der med andre ord. Da jeg las posten ble jeg SÅ OVERGIRA, og egentlig litt overrasket over min egen entusiasme. Det blir jeg alltid (overbegeistret, altså) når jeg hører om andre som velger å komme over på ketosiden, fordi jeg vet de fantastiske fordelene de har i vente om de klarer å gjøre keto på den måten som et optimal for seg selv.

En annen grunn til min overbegeistring kommer nok av manges motvilje til å ta til seg godt formulerte og evidensbaserte argument, og avfeier de med gamle «sannheter» og regelrett vranglære om spesielt karbohydrater, fett og kroppen vår. I disse samtalene har jeg funnet ut at det eneste jeg kan gjøre er å trekke meg, og håpe at jeg i det minste har lykkes i å plante et lite frø i vedkommendes nyskjerrighet, som kanskje en dag kan føre til en søken etter mer informasjon om et lavkarbo og høyfett kosthold. Og når jeg ser det skjer – at noen velger å prøve – JUBEL I TAKET!!


Men det som provoserer vettet av med er www-politiet som er SÅ raske med å pille bloggere som skriver om kosthold, helse og kropp på nesen. Jo, jeg er veldig enig i at mange der ute deler usunne idealer, tanker og handliger og at man burde være veldig kritisk til hva man leser på sosiale medier. Men det betyr da vel ikke det at ALLE som drister seg å skrive om temaet gjør det! Ja, sosiale medier kan gjøre mye skade på et selvbilde. Garantert. Men om man er superoppmerksom, mistenksom og lærer måter å verne om seg selv på, så mener jeg at det kan også gi oss god informasjon, makt og dermed bidra til å faktisk styrke selvbildet vårt. Jeg har lært så uendelig masse om kroppen min, helsen min og meg selv det siste 1,5 året, og MYE av det var via nettopp sosiale medier!

Det blir for enkelt å skylde på «de andre» for hvordan man selv føler seg og har det. Til syvende og sist så har VI ansvaret for oss selv. For valgene vi tar i livet. for hvem/hva vi velger å invitere inn, og hvem/hva vi velger å stenge ute. Det mener i vert fall jeg.

Jeg brenner virkelig for dette, og det går knappest en dag uten av jeg enten leser, lytter eller skriver om noe ketorelatert. Og jeg vil for alltid få frem at om noen er nysgjerrige, så er jeg WIDE OPEN for å snakke, diskutere og henvise videre til gode og pålitelige kilder hvor dere selv kan starte deres egen reise mot bedre helse. Også et det jo slik at onesize passer sjeldent alle, DUH, men det handler stort om å lære kroppen sin å kjenne og om å finne den rette balansen for DEG som gjør kroppen og sjelen din hæppisnæppi.

Hilsen ei som har vært på diett «hele livet», og som i etterpåklokskapen (og med et helt nytt sammenligningsgrunnlag) kan si MED HÅNDEN PÅ HJERTET at jeg aldri har hatt det bedre med kroppen min, meg selv og med psyken min❤️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s