Gull i å svelge kameler

Portrait hat2

Da fredagen startet var det to ting, kanskje tre, som jeg aldri i verden skulle gjøre. Nei neppe aldri nix nada, hvorfor ikke spurte de andre, fordi ANGST SÅKLART svarte jeg. Lørdagen brukte jeg til litt Jekyll and Hyde-ing og før rød helligdag rakk å skli over til svart hverdag var en mail og en facebook-chat reply sendt og jeg skal visst gjøre the things alikavel. Til min store overraskelse og aller største selvfølgelighet.

Jeg eier et kamera som jeg hadde bestemt skulle være mitt for alltid og for evig, uansett om det med tiden skulle ende opp med å ikke bli brukt. Mitt babyCanon 70D, speilrefleks nummer to i rekken etter firehundreogfemti D’en. Mitt skulle det i vert fall være til evigheten og forbi fordi jeg kan være eiesyk på den måten og fordi jeg fikk det med han og det har betydd så mye for meg. Finnkode 114747252, om noen skulle være interessert.

Og ellers er livet mitt nettopp slik. For tiden spesielt føler jeg meg som en vandrende selvmotsigelse. Jeg har begynt å lære meg selv å kjenne såpass bra at jeg innser jeg egentlig ikke kjenner meg selv så godt likevel. Men er det en ting som er sikkert (… eller er det nå egentlig det…) så er det at jeg er i ferd med å ta gull i å svelge kameler, og at «ja, det kan/skal/vil jeg»- delen av personligheten min lever i beste vellgående hånd i hånd med den sadistiske delen av meg som elskerhatermenelskermest å utsette meg for angstfremkallende situasjoner og utfordringer. Og nå har de teamet up og gir meg snart magesår. Noe jeg kanskje burde være mest glad for, for det er vel uttafor komfortsonen (og magesekken) at greia skjer, ikke?

 

6 kommentarer om “Gull i å svelge kameler

 1. Jeg ser på et kamera kun som et verktøy, men skjønner også at man kan bli ganske knyttet til det. Jeg ser ikke for meg å bytte ut mitt Canon eos 5d mark III på mange år enda, men jeg tenker at den dagen det ikke virker som det skal lenger, eller jeg av en aller annen grunn skulle trenge en oppgradering – gir jeg uten tvil slipp på det med letthet. Det har bodd i hjertet mitt og hjemmet mitt i snart 5 år nå, og jeg håper å ha det hos meg i hvert fall 5 år til. Det er den kjæreste ikke-levende gjenstanden jeg har, men det er heldigvis ikke uerstattelig 🙂

  Kan jeg spørre hvilket kamera du har valgt å oppgradere til?

  Jeg tenker at vi utvikler oss som mennesker gjennom hele livet, og vi nok alle på et eller flere tidspunkter vil føle oss som en vandrende selvmotsigelse. At ting ikke alltid blir som man har trodd, og at et «aldri» fort kan bli til et kanskje. Og det synes jeg egentlig er ganske fint å tenke på. At alt er i forandring, og man aldri vet hva som venter bak neste sving.

  Ønsker deg en fin start på uken! Her er det kaldt, men strålende sol.

  Likt av 1 person

  • Det er jo, som du sier, egentlig veldig naturlig at vi endrer oss. For når i livet skulle vi liksom blitt «malen» for resten av livet, om du skjønner hva jeg mener? Kanskje ligger det noe i å «aldri si aldri». Jeg skal i vert fall prøve å slutte med det, siden jeg gang på gang ender opp med å måtte spise mine egne ord og utsagn.

   For tiden bruker jeg canon 6D kameraet mitt til hjertets store fornøyelse. Som med deg, så er kameraet mitt det kjæreste jeg eier av materialistiske goder. Jeg vurderer sterkt å oppgradere til Canon 5D mark IV i løpet av relativt kort tid, med den hensikt at det skal være kameraet jeg har «for evig» eller til det en dag takker for seg etter trofast tjeneste som øyeblikksfangeren min. Som bryllupsfotograf er det både praktisk og trygt å ha to kameraer, så jeg vil også beholde 6D’en min, men prøver til gjengjeld altså nå å få solgt 70D’en.

   Bremsen min er selvsagt prisen, og at jeg vil være sikker i min sak før jeg velger kameraet for meg. En del mer research må til før jeg føler jeg kan hoppe i det, men når jeg gjør det så vil prisen bare være et nummer på en investering som jeg vet jeg virkelig ønsker – heller enn et impulskjøp.

   Liker

   • Ja, jeg har også lært med tiden at man skal aldri si aldri. Noen ting er riktignok 99% sikkert, når det handler om viktige verdier jeg har og lignende. Men ønsker, drømmer og mål endret seg overraskende mye etter som årene går.

    Skjønner godt at det er praktisk og trygt med to kameraer som bryllupsfotograf. Det er øyeblikk man aldri får foreviget igjen, om noe går galt.

    Enig i at det er lurt å tenke seg godt om, for kameraer er dyrt og da bør man være helt sikker.

    Jeg håper selvsagt å ha kameraet mitt i mange år til, men følger nøye med på hva som kommer ut. 5d mark IV er ikke så stor oppgradering fra mark III, så jeg tenker at jeg tidligst oppgraderer den dagen mark V kommer. Jeg er såpass kresen på kameraer, så det skal litt til for å imponere meg, hehe 😉

    Liker

   • Jeg skjønner godt at du velger å ikke investere i nytt når du har den nest nyeste i serien. Oppgraderingene er som du sier ikke SÅ store, så da virker det mer fornuftig å eventuelt vente til lenger ut i rekken.

    Hva er egentlig din fotobakgrunn, om jeg får spørre? Hobby? Utdannet fotograf? Bildene dine er absolutt nydelige!

    Liker

   • Foto er min store lidenskap, men kun en hobby. Alt er selvlært og jeg har ingen utdannelse innen foto. Ønsker heller ikke å jobbe med det, kanskje mest fordi jeg er såpass sær på hvilke oppdrag som er av interesse 😉

    Jeg kjøpte mitt første speilreflekskamera i 2009 og etter det har interessen bare vokst. Etter jeg kjøpte profesjonelt fotoutstyr og gikk over til fullformatskamera i 2013 har jeg uten tvil brukte mye mer tid på fotografering og blitt en mye bedre fotograf. Det er viktig å ha det riktige «verktøyet» til bildene man ønsker å skape. Uavhengig av pris, men at man har det som får frem det beste i seg. Jeg tenker ofte på en fotograf litt som en snekker. En god snekker kan bygge ting selv med verktøy som ikke er helt optimale, men om han får alle de rette verktøyene og delene kan han utnytte sitt fulle potensial.

    Hyggelig å høre at du liker bildene mine!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s