En barndoms jul

Julestemning

Jeg elsker hvordan lyset treffer stuen vår på denne tiden av året. Akkurat i det solen er på tur ned og både husrom og hjerterom blir varme. I år føles julen ekstra spesiell, uten at jeg helt klarer å sette fingeren på hvorfor.

Julestemnin_04

I år tar vi jula tilbake til barndommen her hjemme. Jeg har vokst opp med et lite juletre stående på et lite bord som på julemorgenen var omgitt av pakker i alle farger og fasonger. Faktisk, så er det nettopp dette bordet som årets juletre står på jeg snakker om, noe som gjør det ekstra fint og spesielt.

Julestemnin_07

Natten før juleaften passet søstrene mine og jeg å sette frem et glass melk og kjeks til julenissen, også selvfølgelig noen gulrøtter til Rudolf og Co. Vi var alltid ekstatiske og ville når alt som lå igjen var mystiske og magiske kjekssmuler.

Julestemnin_06

Også da hadde vi katt, men den passet vi på å bare lure med oss innendørs når pappa ikke visste om det ♥ I dag er han langt mer liberal hva det gjelder husdyr, og spesielt huspusen Wilma har satt av en spesiell plass til pappa i hjertet hennes, og nøler ikke med å hoppe opp i fanget hans når han er på besøk. Hun får bare bli der ett sekund, men dog fremgang.

Julestemnin_05

Jeg liker godt å lete frem julepynten litt etter litt, som en gradvis oppbygging mot høydepunktet. Jeg koser meg med utallige turer opp på loftet hvor jeg full i undring pakker opp avispapirdekket julepynt.

Julestemnin_02

På treet vårt henger det mye rart! Noen år har vi gått for bestemte farger på treet men vi finner det mer personlig slik som nå. Jo nermere man ser, jo mer finner man.

Julestemnin_08

I år som i fjor og året før, så sagde vi en skive av juletrefoten og lagde pynt av den. Det har blitt vår tradisjon her hjemme, og på den måten tar vi en liten del av alle julene vi har sammen her i huset i skauen med oss til den neste. Når vi blir gamle har vi kanskje nok til å pynte hele juletreet med trestammene fra alle trærne vi har hatt ♥

Julestemnin_03

Hvordan var deres barnejul? Fortell meg gjerne om deres tradisjoner ♥ 

3 kommentarer om “En barndoms jul

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s