Shoppestopp! Et utfordrende og ambisiøst prosjekt for 2018

Shoppestopp

Håhå, det spørs om jeg har bitt over mer enn hva jeg klarer å tygge unna denne gangen..

Kjærligheten og interessen min for secondhand, vintage og allting brukt, unikt og annerledes virkelig vokst hos meg over de siste årene. Spesielt brukte klær har fått en spesiell plass i hjertet mitt, og det å bruke time etter time i bruktsjapper med et skarpt blikk og ett åpent sinn er rett oppi toppsjiktet der over perfekte dager for meg. Jeg har etterhvert begynt å få en finfin klessamling, og de gangene jeg får komplimenter for outfitsene mine så har jeg som oftest på meg ett eller flere plagg som har levd ett helt liv før jeg tilfeldigvis ramlet over de. Og det elsker jeg ♥ Kiltene mine, for eksempel. De får så mange komplimenter at mitt halvskottske hjerte bruser!

For meg handler det om nostalgi, og om å se sjarmen og ikke minst verdien i noe som er i ferd med å forsvinne. Kvalitet er byttet ut med kvantitet, særpreg med trender, og sammen marsjerer vi som samfunn taktfast til konsumerismens trommeslag. Det handler litt om å finne ut litt mer om hvem og hvordan jeg selv er når jeg skreller bort litt av de ytre påvirkningene. Ta bare noe så uviktig som håret mitt som et eksempel. I TRE ÅR sparte jeg ut håret mitt, selv om jeg alltid sa at jeg trivdes best og følge meg mest sassy og meg selv med kort hår. Likevel valgte jeg å spare fordi jeg tenkte at jeg burde ha lange lengder til jeg skal stå brud. En morgen fikk jeg omsider nok av meg selv og nå er jeg heldigvis skinnkort og happy igjen, og jeg er rimelig sikker på at jeg fremdeles blir gift. ELLER HVA MARTINUS?


Men uansett! Nå har jeg klekket en plan og kjøreregler for min personlige utfordring og prosjekt som starter fra og med 01.01.18.

I hele 2018 skal jeg ha shoppestopp på nye klær og accessories! Og i tillegg vil jeg begynne å sy. Haha, herrgud, SY! Kommer virkelig disse ordene ut av MINE fingerspisser?!

Regler for shoppestopp 2018

Fra 01.01.2018 – 01.01.2019 skal jeg ikke kjøpe noen nye plagg, accessories eller sko. Dette gjelder også gaver til andre. Undertøy er lov!

 Jeg vil oppfordre venner og familie å ikke gi meg nye klær i gave, men dersom jeg likevel får det så regner jeg det som innafor.

Jeg skal gå inn for å lære meg å sy litt (har jo tross alt symaskinsertifikatet fra 5 klasse, da), og skal smiske meg til å få låne symaskin med en av søstrene mine inntil jeg kanskje skaffer meg en selv.

Jeg skal ikke gi opp prosjektet når jeg ikke mestrer å sy min egen brudekjole første gang jeg trakker på pedalen på symaskinen..

Jeg kommer til å prøve å ha månedlige «check ins» her på bloggen, for å holde dere oppdaterte på prosjektet og for å holde meg selv ansvarlig for å holde det gående.

Så, om dere har noen fine ressurser dere vil dele med meg så tas det imot med ett takk! Første skritt er å ønske meg «sying for idioter» i julegave. 

5 kommentarer om “Shoppestopp! Et utfordrende og ambisiøst prosjekt for 2018

 1. Ønsker deg lykke til med shoppestoppen! Jeg kjøper ikke engang klær hvert år, synes det er veldig unødvendig (for meg). Jeg syr tights og tunikaer sammen igjen når de bir tynnslitte og får huller, og hvis sokkesamlingen fortsetter å minke i samme tempo som den har gjort i år, kommer jeg nok til å begynne å sy hull i sokker også. Det skal sies at jeg helst ikke kjøper nye klær før det er absolutt nødvendig 😉 Jeg har faktisk en bukse/tights fra slutten av barneskolen fremdeles! Ufattelig at den har klart å overleve alle kiloene og rundene med sying siden den gang.

  I 2018 skal jeg kjøpe en 13 tommer macbook pro (da jeg kun har stasjonær iMac) og sikkert en god del 35mm filmruller. Utenom det blir det nok ingen nye innkjøp. Det er svært befriende når jeg som minimalist nesten aldri kjøper noe nytt til hjemmet mer. Følelsen av å ha alt jeg trenger 🙂

  Skrev litt om dette tidligere i år hvis du vil lese, i innlegget «Fra shoppestopp til varig livsstil»: https://livetsrose.net/2017/11/14/fra-shoppestopp-til-varig-livsstil

  Liker

  • Tusen takk for det, jeg er veldig spent på om det blir så enkelt som jeg innbiller meg med shoppestopp.

   Så utrolig deilig og frigjørende det føles! Jeg er veldig mye mer obs på mitt eget tankemønster og de innkjøpene jeg gjør, men jeg kjenner at jeg i perioder blir «revet med» av konsumerismen. Heldigvis klarer jeg å tenke meg mer om nå, og unngår dermed en hel del unødvendige kjøp.

   Jeg føler meg friere og lettere desto ryddigere og mindre ting jeg har rundt meg. Hadde jeg vært alene tror jeg nok at jeg hadde omfavnet en minimalistisk livsstil i mye større grad enn det jeg evner nå, men slik er det jo å bo sammen med noen. Kompromisser er en stor del av det. Nå skal jeg lese innlegget ditt, takk for lenke 🙂

   Likt av 1 person

 2. Tilbaketråkk: Hellå på den andre siden

 3. Oppmerksom Alle

  Nyttårslån for forretningsmenn / kvinner

  Vi tilbyr forretningslån til å investere i firmaet ditt e.t.c. uansett din kreditt score. Vi er garantert i å gi ut finansielle tjenester til våre mange kunder over hele verden. Med våre fleksible utlånspakker kan lån behandles og overføres til låner innen 12 timer

  Beløp: 200.000 USD til 10.000.000 USD.
  kontakt oss via: andyjameslending@outlook.com

  Takk

  Mr Andy James

  Liker

 4. Do you need urgent financing? apply now – We Offer Private, Commercial and Personal financing for your business, to pay off your bills,We give out Educational funds,Business funds, home funds, Agricultural funds,Personal funds, Auto funds and other good Reason,we can also invest large sums of money in that project that need money to establish with at a least 2% interest rate in a duration of 1- 30 years depending on the fund amount you need , For more information contact us.Contact us today. Email:(dobsonquickloan@gmail.com) we shall respond to you as soon as we receive your loan application details below. ( dobsonquickloan@gmail.com )for immediate attention. Contact us now and get an urgent loan within two (2) days!!! Regards.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s