A LITTLE BIT ABOUT THAT TIME IN THE ETERNAL CITY

Hei hvor det går – ny luft og nye skyer under eventyrvingene er allerede bestilt, men før jeg røsker pakkepapiret av den gaveesken og begynner med overivrig destinasjonsresearch og nedtelling av dager til avreise så skal jeg marinere meg selv og bloggen litt lenger i det som skjedde i Roma.

Roma_67

The lovely view from the balcony at our hotel in Rome


Roma_15

You´ve got mail!

Noe av det aller første vi tenkte når vi plantet beina på Italiensk jordsmonn, var at nå skal vi antakeligvis dø. Her føler jeg allerede det er passende at jeg kommer med mitt aller første reisetips; IKKE sitt på med han «drosje»sjåføren som har tatovert røde kysselepper på halsen sin og som sjarmerer deg med lave/normale priser. Med mindre du har ekstremt dødsdårlig tid og må komme deg fra A til Å på et siste blunk. DA er han nemlig rette mannen for deg. Aldri under noen omstendigheter ellers. Vi snakker klampen i bånn, vik-for-ingen-mentalitet, 120 km/t i 30-sona og ellers en ganske så euforisk og faktisk forfriskende følelse av å virkelig leve, bare kanskje ikke så veldig mye lenger.

Roma_62

This city is too majestic to handle

Tretti minutter med stirrekonkurranse med døden senere, så var vi fremme med hotellet og kunne kjenne eventyrlige R ta oss i mot med åpne armer og stereotype stereotypier. Hvit- og rødrutede bordduker. Kraftig gestikulering og kroppsspråk. Det dansende tonefallet som vi alle kan selv om vi ikke snakker ett ord Italiensk. Frakk- og kåpekledde lokale hengende over disken med et lite glass vann og en enda mindre kopp espresso, og turistene som forsøker å blende inn. Pasta og gelato aldri mer enn ti meter fra hverandre. Limoncello. Masse limoncello. Merkelige blikk som spiddet våre «lettkledde» kropper (les: Martinus var dristig og gikk i dongerishorts, jeg gikk uten jakke). Gradestokken viste forøvrig mellom 21-26 grader hele uken, som er bedre en de fleste sommerene jeg kan huske å ha opplevd her hjemme på Sunnmøre.

Roma_60.jpg

Always remember to toss a coin into the Trevi fountain

Fire hele dager hadde vi til rådighet, og foruten noen «må sees» som for oss var å gå en guidet tour i Colosseum og på Forum Romanum, og en snarvisitt innom Vatikanet, så var vi begge veldig klare for å ta dagene som de falt seg og å nyte de unike omgivelsene. Den beste måten å se og oppleve Roma på er å gå. Gå gå gå og gå end mer, noe vi gjorde mer enn gladelig – langt over ti mil tråkket vi faktisk, snirklende hånd i hånd gjennom sjarmerende gater og mektig arkitektur med gelato i munnvikene våre, og priset oss lykkelige over at vi begge kjøpte så gode joggesko før reisen. 27,833 skritt og 23,3 km gikk vi første dagen i Roma. Dere vet, bare for å være pinlig nøyaktig.

Roma_18

When in Rome – look up…


Roma_61.jpg

… and then look up some more!

Dette stedet er uten tvil det vakreste jeg noen gang har besøkt, og en dag eller to måtte jeg faktisk tvinge meg selv til å legge igjen kamera(ene) på hotellrommet for å bare vandre linsefri rundt i byen for å ta det hele inn. Tøft for en fotoentusiast, men DIGG for en livsnyter ♥ I bunken over de fineste ferieminnene ligger de rolige morgenstundene vi tilbragte på trinnene til den solvarme marmorfontenen ved Pantheon, hver morgen. Når gateartistene rigget til utstyret sitt, og kaféene og restaurantene begynte å servere sine første gjester, og vi kikket litt på det stadig mer rynkete bykartet og bestemte oss for hvilken himmelretning vi skulle starte med, mens vi spiste dagens panino og drakk Italias beste espresso og cappuchino.

Roma_16.jpg

Our daily breakfast view by the marble fountain at the Pantheon

Jeg har gledet meg til å dele opplevelser, tips og pixler fra turen med dere, men jeg merker at jeg veldig raskt kan forville meg i en evigvarende bloggpost for det ER.SÅ.MYE å fortelle og vise! Så jeg må dele det opp, sortere litt, også tar vi det fra der. Om dere har spesielle ønsker om type innlegg fra turen, så legg mer enn gjerne igjen en kommentar på dét.

Roma_33

Big talents inn the narrow streets around piazza Navona

Roma_64.jpg

Kommende bloggposter relatert til Romareisen i mars;

♥ Fem steder å dra på secondhand- og vintageshopping i Roma // Five places to go secondhand- and vintage shopping in Rome
♥ (…) ting å se og gjøre // (…) things to do and places to see
♥ Mine shoppingfunn og favoritteats // My shopping finds and favorite eats
♥ Ordløs onsdag; en-dags-fotosafari i gamlebyen i Roma // Wordless wednesday; a one day photosafari in the old town in Rome

Andre ønsker om Roma-bloggposter? // Any other requests on Rome blogposts?

8 kommentarer om “A LITTLE BIT ABOUT THAT TIME IN THE ETERNAL CITY

 1. Åh så mange fine bilder. Og den taxisjåføren, yaix, haha. Glede meg te å se mær av Italia framover ❤

  // Tusen takk, det e så gøy å ha malelysten tebake. Må skaffa meg ny blokk snart, heilt tom for ark! Stemme det, du delte jo noen av dine finfine malerier for litt tebake, DO IT AGAIN.

  Eg e forsåvidt enig med deg ang bilder av barn. At det ikje e no feil i å dela bilder av ansikter hvor de vise glede eller bare e alvorlig. Takk for at du svarte, det hjelpe så mye når eg får respons fra leserane mine. Virkelig 😉

  Liker

  • Årrh, dette er så typisk meg – blir så overivrig at nå klarer jeg jo nesten ikke vente med å dra frem maleutstyret. Deler så klart når jeg har kommet igang igjen ü

   Det skulle bare mangle, du er jo så flink til å legge fra deg små søte spor her og der – der har jeg mye å ta igjen! ❤ Takk for fin kommentar.

   Liker

 2. Men åååh vilka magiskt fina bilder. Jag är speciellt kär i den första bilden med de varma färgerna på husen, allt det gröna i förgrunden och så solen som lyser fram – magiskt magiskt!

  Jag var i Rom för längesedan men fastnade aldrig för staden. Kanske är den för stor för mig, kanske upptäckte vi inte rätt saker / var på rätt ställen men nu när jag ser dina bilder blir jag ju bra sugen på staden ändå haha.

  Liker

  • Takk snille, det betyr så masse, og det er faktisk mitt favorittbilde også 🙂

   Jeg kan forstå hva du mener med at plassen føltes for stor – det er hun også. Kjempestor, jeg følte meg så bitte bitte liten der, men det var noe med det som jeg simpelten elsket. Gi Roma en second chance engang, jeg tviler på du vil angre ❤

   Liker

  • Wææ, er det sant! Jeg hadde liksom ikke inntrykk av at trafikken var SÅ ille – kanskje fordi standarden allerede var satt innen de 10 første minuttene vi var i landet, haha.

   Tusen takk for det, betyr masse ❤

   Liker

  • Åhh, GLED DEG! Roma er bare så fantastisk…
   Vi bodde på Hotel Fellini. Vi syntes det var et godt hotell fordi;

   – Det kan egentlig ikke bli mer sentralt. Rett utenfor hotellet startet den koselige gaten som ledet mot hjertet av gamlebyen. Mener det var typ 10 minutter å gå til Pantheon og Trevi fontenen.
   – Det var rent, litt nostalgisk, og hadde knallgrønn tapet.
   – Forholdsvis rimelig pris, med tanke på beliggenhet.

   Jeg bryr meg ikke om dyre og fancy hotell når jeg er på reise. Da bruker jeg heller pengene på opplevelser, god mat osv. Så om du er ute etter den ultimate hotellopplevelsen med spa, kontinental frokost og luksuriøse rom så er nok dette hotellet kanskje litt under pari for dere. Men om dere trenger et helt fint og bra hotell å sove i mens dere ellers er ute og nyter verdens fineste by – kjør på!

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s