EN EKSEMPLARISK LØRDAG

lørdgstulipaner2

Lørdagen var ytterst deilig. En tiltrengt blank dag uten skriblerier og kråketegn i almanakken og en dag for ingenting og for de tingene som ellers lettest og først faller bort. En dag til påfyll. Jeg våknet seint etter en italiensk aften med en hel masse rødvin ost og kjeks som vi tok med hjem fra Roma, drakk en henslengt og smøtrøtt kaffe under et fjell av sofaputer og kjente roen bre seg over meg, sakte som tidevannet. Den mørkebrune bananklasen på kjøkkenbenken ble forvandlet til et saftig bananbrød med masse blåbær i, og jeg komponerte den grønne pesto-pastasalaten til Nelias bursdagsfeiring i fred og ro. Bordpynten fra kvelden før gjorde meg sjeleglad på den måten som friske tulipaner så ofte gjør, og spesielt glad var jeg for at jeg er en slik type person som ikke klarer å legge meg før huset er strøkent etter vi har hatt festJeg elsker det når fulle-meg gjør gode livsvalg. ELSKER det.

tomatplanter

Det gikk opp for meg at det bare er drøyt to uker til påske, og at jeg har lyst til å male påskeegg sammen med pasientene mine slik som vi gjorde i fjor, og henge de på bjørkegreiner med gåseunger på ved inngangen til avdelingen min. Slik som i fjor. Om sykepleierhjertet får det som hun vil, så blir det kanskje lenge til vi får muligheten til det igjen. Det er en av tingene jeg kommer til å savne litt. Men jeg gleder meg til min nye hverdag. Hver dag.

lørdgstulipaner

I midten av februar, to dager etter alle hjerters dag for å være eksakt, startet jeg det sneglesakte prosjektet og har lagt litt av kjærligheten min i det hver eneste dag siden. Å vente på å få se frøene spire og gro, grave seg opp igjennom jorden for så å strekke seg mot sollyset i vinduet har vært en overraskende tilfredsstillende prosess. Ekstra gira er jeg på det bitte bitte lille mangotreet mitt. Se her om dere også vil prøve å plante et mangofrø!

Da lørdag ble til lørkveld tilbragte jeg to nydelig timer ute i mørket med fingrene godt plantet i jorden og med rumpa varm og god på de to tova sitteunderlagene som storesøs har lagd til meg. Jeg tente lanterner og  drakk en rykende heit kopp med ingefær te. Den nysgjerrige og nevrotiske katten Wilma alltid i behagelig nærhet, hva er vell livet uten en pus? Endelig tid og endelig ro til å re-potte plantene mine som har blitt så store og sterke. En mer bloggvennlig setting må man lete lenge etter, tenkte jeg, men det ble en stund jeg bestemte meg for å ha bare helt for meg selv. Og litt med Joshua og Ryan som har podcasten The MinimalistsHør på den om dere befinner dere ett sted fra nyskjerrig og opp opp opp på minimalisme, bærekraftighet og et saktere liv. Ørene mine er som sorte hull for ordene deres – de sluker hvert eneste ett.

tomatplanter2

Denne uken vil jeg dele litt fra mine siste fotoshoots med dere, også vil jeg sansynligvis begynne å sprinkle litt reiseskildringer og pixler fra Italia også. Eller kanskje noe helt annet. Vi får se hvor fingertuppene mine leder meg.

6 kommentarer om “EN EKSEMPLARISK LØRDAG

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s