Dette skjedde når jeg kuttet sosiale medier

Seks uker har gått siden jeg skreiv om mitt ønske og plan om å leve en saktere og enklere hverdag. Om minimalisme. Om å ta tilbake tiden og livet.

Siden den gang har jeg vært veldig bevisst – hver eneste dag – på det der med hvordan jeg disponerer tiden, ting, min egen tilstedeværelse og bærekraftighet. Jeg lærer og utvikler meg hver dag, blir mer og mer interessert og engasjert, og gjør mindre og større grep for å oppnå en hverdag som jeg kan leve med. Noen av de var gjennomførbare fra dag én, deriblant å kutte ned på sosiale medier.

secondhand-outfit-2

Seks uker har gått. Hva har jeg gjort? Hva funker? Hva funker ikke?

Jeg sletta Instagram..

Jeg trodde det skulle bli mye vanskeligere å slette instagram enn det det viste seg å være. Selve kontoen min står enda, så teknisk sett så har jeg den fremdeles. Men etter at appen ble slettet fra telefonen min så forsvant liksom fristelsen og automatikken med alltid bruke den mange ganger for dag. Jeg har ikke postet eller surfet på Instagram på over seks uker, og jeg har helt ærlig ikke savnet det en eneste dag.

What next? Etter at jeg har fått lagret noen av bildene jeg har der, så kommer jeg til å slette kontoen.

Jeg sletta facebook og Messenger..

..og det var superfrigjørende! Hadde det ikke vært for at 90% av bookingen av fotooppdragene mine skjer via facebooksiden til Hjertejubel, så hadde jeg nok slettet kontoen min permanent for lenge siden. Det er også grunnen til at jeg re-installerte messenger. JA, jeg ble så klart mindre tilgjengelig og det var skjønt. Men det også gikk utover kontakten og kommunikasjonen med kundene mine, og det er jeg ikke villig til å ofre. Så per i dag har jeg ingen facebook-app, men messengeren har kommet tilbake av praktiske årsaker. På bakerste «side» på Iphonen. Uten lyd. Eller vibrering. Heh.

→ What next? Messenger blir, men selve facebook appen forblir slettet og jeg prøver å begrense facebookbruken min til når jeg bruker mac`en. Er det mulig å slette min personlige facebookside men likevel beholde Hjertejubel-siden? I så fall gjør jeg det.

 Jeg har tatt vårrengjøring i Snapchat-vennelisten, og begrenset bruken min veldig..

Flere av dere har lagt merke til at dere har blitt slettet, og lurt på hva dere har gjort galt. KNIV I HJERTET OG VRI DEN RUNDT. Jeg har slettet ALLE fra snapchat som ikke er familie, nære og «ekte» venner eller mennesker som jeg har noe å gjøre med i det virkelige liv. Det er langt i fra personlig, og det har v e r t f a l l ingenting med dere å gjøre. Det er en greie jeg har gjort for å skjerme meg selv litt, bare ♥ Jeg er SUPERFRISTA til å slette hele greia, for helt ærlig så synes jeg bare det hele er et ork med masse sosiale uskrevne regler for når jeg burde svare og ikke, som jeg IKKE føler jeg tolker eller mestrer i det hele tatt. Men så er det de hersens søte tantebarn-snappene da, dån.

What next? Jeg er usikker! Enn så lenge beholder jeg den og kjenner litt på det.

 

Jeg satte telefonen på lydløs og slo av vibreringen..

Men så en dag skrudde jeg PÅ lyden fordi jeg ventet på en viktig oppringing, også glemte jeg å skru av hendelset igjen. Så neste gang telefonen ringte og vibrerte og hjertet mitt nesten eksploderte av angst så tenkte jeg IKKE FAEN og skrudde av alt som lyste og lagde lyd og alt som vibrerte igjen. Og slik forblir det til den dagen jeg dør, amen.

→ What next? Nokia 3310. Neida…… j.

 

• Jeg blogger sjeldnere..

.. med overraskende resultater! Etter at jeg begynte å blogge sjeldnere og mer sporadisk, bruke mer tid på postene mine, kutte ut «bloggfyll»-innlegg og være litt mer åpen om det som rører seg på innsiden og tanker om minimalisme, stress, tid og et godt liv for meg (noe jeg vil bli enda bedre på, fordi etter så mange år med blogg har det plutselig blitt… vanskelig å være åpen, wtf?) så har leser- og følgertallet mitt økt, men enda bedre – dere er mer aktive i kommentarfeltet og det elsker jeg ♥ Etter at jeg kuttet det meste annet av sosiale medier, så har det blitt mye mer givende å skrive, ta bilder og lese andre blogger.

→ What next? Jeg fortsetter som nå med typ 2-4 bloggposter i uken, og med masse skriveinspirasjon og skriveglede!

20 kommentarer om “Dette skjedde når jeg kuttet sosiale medier

  1. Så bra at du likte det, Caroline ❤ Anbefaler virkelig å kutte på en kanal, om ikke flere. Det føles skummelt og rart å "melde seg ut" på den måten, men når det er slettet og gjort så merker man fort at det faktisk betyr ingenting 🙂 Skuldrene er senket og fokuset mer… vel, fokusert.

   God helg til deg! ❤

 1. Hurra for deg!!
  Jeg er litt på samme sted mentalt om dagen, selv om jeg nok aldri kommer til å slette FB helt… Men jeg er my emer bevisst på bruken, og vil bruke mer tid på å skrive og ta bilder. Lære mer om foto og kose meg med «flikkingen» 🙂

  Forresten så venter jeg fortsatt i spenning på det sykepleierinnlegget, sånn i tilfelle inspirasjonen til å skrive det skulle trenge en dytt 😉

  Ønsker deg uansett en AWESOME helg- nyyyyyt den!

  Klemmer, Janniche

  1. Haha, nå måtte jeg le litt. Du skjønner det, jeg har tenkt på deg HVER dag ganske lenge nå, med gnagende dårlig samvittighet for at det innlegget ikke har kommet enda! Men, på lørdag har jeg fri. Som i, FRI – og da hadde jeg tenkt å kose meg meg å lage et skikkelig innlegg om sykepleien ❤

   Ønsker deg en goood helg Janniche ❤

   1. Du daaaaaaa!! Jeg synes det er superhyggelig at du tenker på meg, men du må ikke ha dårlig samvittighet, det er ikke lov!! ❤️
    Men da gleder jeg meg veldig til å lese det, trenger noe å korte ned ventetiden frem til høsten med (LITT klar, kan du si 🤣).
    Gooooood helg, skjønne 😘

 2. Åh vad roligt att läsa om de förändringar du gör i din vardag för att må bättre och få mer tid. Jag har länge haft telefonen på ljudlöst och stängt av notifikationer för mina appar. Instagram ger mig mycket inspiration och är en del i mitt jobb men jag använder den mindre och rensar hela tiden vilka kontot jag följer. Detsamma gäller bloggar, jag följer mycket färre bloggare nu.

  Facebook använder jag väldigt lite privat, och till mitt företags Facebooksida delar jag mest Instagram -och bloggposter och det sker automatiskt så jag är inte så aktiv där heller haha.

  Jag tror verkligen på «slow blogging»; att leva lite, fotografera och skapa och dela med sig när man verkligen har något att skriva om. Kvalité före kvantitet. Kul att du ser att det ger resultat!

  tack för din fina kommentar hos mig med ❤ Kram och trevlig helg!

  1. Tusen takk for det 🙂 Føler kanskje ikke nødvendigvis at jeg er spesielt «flink», men det føles vertfall veldig godt når man får seg en øyeåpner eller to.

   Ønsker deg en fin kveld!

 3. Dette gav meg et lite spark bak for å bli litt mindre tilgjengelig på sosiale media selv! Har gjort det før for lenge siden, men så sklei det ut igjen. Nå bruker jeg veldig mye tid på facebook uten at det gir meg noe som helst. Har tenkt så lenge at jeg skal begrense tid på sosiale media, NÅ skal jeg gjøre noe med det igjen 🙂

  1. Så inspirerende å høre at du bli motivert til å skjerme deg litt, det tror jeg virkelig at vi alle har godt av! En digital detox. Jeg kan ikke få sagt nok hvor godt det føles å ha kvittet seg med noen kanaler. Instagram, twitter, til dels snapchat… Også blir det jo faktisk litt mer «givende» å styre med de kanalene man faktisk velger å fortsette med også 🙂

   Klem til deg!

 4. Jeg kutta ut snapchat for rundt, to år siden? Har kanskje savnet appen hva, to ganger? Forrige uke skrudde jeg også av varsler på Facebook og Messenger, og halleluja hvor mye mer nærværende og avslappet jeg er!!

  1. Jeg vet! Det er så rart hvor vanskelig tanken på å «melde seg ut» er, når det man i virkeligheten gjør er faktisk å melde seg rett inn igjen. Inn i tilstedeverelsen og det ekte livet. Man angrer jo ALDRI på en digital detox, så hvorfor sitter det så himla langt inne? Frykt for å miss out? Gå glipp av noe? Merkelig hele greia.

   Hurra for å være tilstede i nuet. Det er mitt mantra som jeg velger å leve etter heretter ❤

 5. Detta har eg tenkt på så ofta at eg vil gjør, eg klare bare ikje å gjør det. Så ja, som Caroline seie, så e detta skikkelig inspirerende.

  Også må eg bare få sei at bildene dine, wow. Fine.

  1. Jeg tenker som så at det at det er så vanskelig å kutte litt på (u)sosiale medier, kanskje er en tankevekker i seg selv?

   Jeg anbefaler deg virkelig å høre på podcasten The Minimalists, spesielt episoden som heter «technology», jeg mener det er episode 2 eller 3. Jeg fant den veldig inspirerende, og fant mye veiledning i den 🙂

   Altså jeg kan ikke beskrive hvor glad jeg blir hver gang du kommenterer bildene mine,haha! Det er nok fordi jeg selv e l s k e r fotografiene dine, så jeg tar det som verdens største kompliment.

   Klemklem ❤

 6. Thank you for sharing your thoughts. I truly appreciate your efforts and
  I will be waiting for your further write ups
  thank you once again.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s