SLIK SELVREALISERER DU DEG SELV

Vi blir vel alle overveldet en gang i blant?

cameraselfie

Når man har noe som føles en hel ocean av muligheter, så er det kanskje ikke så rart at det kan være vanskelig å sette seil mot én destinasjon som føles riktig, når kompasset spinner spinnvilt rundt og rundt og rundt og aldri stopper opp. Det kan være veldig vanskelig å velge sin egen retning, uten å bli litt påvirket av alt og alle andre. Å ikke ubevisst la seg bli pushet i retningen det er forventet at man skal dra, istedenfor å våge seg litt ut på ukjent farvann og heller seile sin egen sjø. Hvordan tar man en høytsvevende drøm og gjør den til noe mer håndgripelig? Hvordan selvrealiserer man egentlig seg selv?


HVA ER DET DU EGENTLIG VIL?

Første skrittet mot selvrealisering er logisk nok å finne ut hva drømmene dine faktisk er. Ikke vær redd for å sikte skyhøyt om det er der de har bostedsadresse, men her vil jeg også slå et slag for at man skal kulle være like uredd for å sikte midt på treet, eller kanskje lavere? Vi er jo sjeldent fornøyde uansett. Vi er faktisk så og si aldri tilfreds. Det er fordi at i samfunnet vårt har mange av oss så mange muligheter at vi vet ikke hvor vi skal gjøre av dem alle, og dermed kommer følelsen av at vi burde makse ut potensialet vårt. Dere vet; bigger, better, faster, stronger og hele det refrenget der. Gode gamle godt nok. Hvor ble du egentlig av?

Om du stenger ute alt som forventes av deg – hva vil du egentlig da?

minfduckselfportrait

HVA ER VIKTIGST?

Kanskje er det slik at noen av dere har bare én drøm. Dere er i så tilfelle et kull heldiggriser. Selv føler jeg at jeg har vært gjennom hele spekteret av hva jeg vil for meg selv. Noen dager har jeg lyst til å slutte i jobben som sykepleier, selge huset, flytte ut i skogen eller reise jorden rundt på ubestemt tid. Andre dager vil jeg satse på utdanningen min og sitte på skolebenken til jeg får trykksår på ræva. Noen dager vil jeg bare fortsette slik som jeg gjør nå i hundreprosenten min, og bare la alt annet være alt annet og være tilfreds med det. Noen ganger vil jeg hva som helst annet akkurat det jeg gjør.

Ta et dypdykk langt inn i sjela og kjenn etter hva som er det viktigste for deg. For meg, for eksempel, så er det aller viktigste tid. Tid til å dyrke min raskt voksende lidenskap for foto, og tid som kan investeres i foretaket mitt. Men også – og denne er så viktig – tid til å bare være. Til å gå turer i skogen, og til å roadtrippe til et ukjent sted på en uplanlagt dag. Til å finne fred i en hverdag og et samfunn som suser forbi raskere enn Bolten sjæl. Tid til å leve litt enklere. Det er viktigst for meg.

ispeiled-lilla


LEGG EN PLAN

Herifra blir det litt lettere, gjør det ikke? Siktet er låst på den ene greia du vil mer enn noe annet. Du vil vil vil så mye at du får tunellsyn, og kanskje har drømmen endret seg litt underveis? Noe har falt fra mens annet har kommet til? Uansett, få det ut! Gjør hele greia så konkret som overhode mulig, og legg deretter en plan for hvordan du skal komme deg dit. Si ordene høyt. Lag et tankekart. Diskuter det sønder og sammen med noen som liker å høre på deg. Skriv en liste. Og husk at det er flere veier til Rom, og at noen er korte og noen er lange. Noen byr på omveier underveis mens noen har magiske snarveier. Men Rom er fortsatt Rom og det vil være totally worth it uansett hvilken vei man trakker på.

Å VÅGE ER INGEN GARANTI FOR SUKSESS

… men det ER derimot en garanti for at du slipper å ta med deg etsende ord som skulle, burde og kunne til sengs hver natt og inn i altfor-seint-heten. Større en frykten for å våge er frykten for å feile. Men, det er som ordtaket sier;

«det er bedre å angre på noe man har gjort, enn å angre på noe man ikke har gjort. «


.. og et lite mantra til veien videre
Vil de tingene jeg gjør i dag føre meg nærmere eller lenger bort ifra der jeg ønsker å være?

Go get it!


 Instagram // Bloglovin´// Facebook

2 kommentarer om “SLIK SELVREALISERER DU DEG SELV

 1. ÅÅjøyemeg, her kjente jeg meg igjen i hvert eneste ord! Puh, noen ganger skulle jeg virkelig ønske jeg var en del av det kullet heldiggriser, som hele tiden har visst hva den ene tingen er.
  Men realiteten er at jeg hopper og danser, svinser og svanser. Mellom idéer, drømmer, ønsker og ambisjoner.
  Til syvende og sist er det viktigste for meg, det som er viktigst for deg – nemlig tid. Tid til å være. Nyte. Gå i fjellet. Ta bilder. Lukte, sanse, oppleve.
  Men så skulle jeg så ønske at jeg fant den ene tingen, som jeg kan jobbe med fordi jeg elsker det.
  Med din lille hjelpemal, skal jeg ta fatt. Takk for fint innlegg ❤

  Liker

  1. Skjønner AKKURAT hva du mener, vi er nok ganske like på den måten, ser det ut som🙈

   Prøv! Etter jeg har begynt å jobbe mer målrettet med ønskene mine så har det faktisk åpnet seg flere relevante dører for meg. Bare på gløtt, enn så lenge, men det er mye mye bedre enn stengt!

   Håper du (vi) finner utav det, hihi❤️og tusen takk for fin tilbakemelding 😘

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s