ALT DETTE ER MIDLERTIDIG


Bestefarklokken på veggen teller tiden taktfast i det jeg kommer inn på rommet for å hjelpe deg med kveldsmaten. Morfinen du får for å lindre ubehaget ditt gjør at du både ser og høres litt annerledes ut. Du ser på noe udefinerbart som henger i luften fremfor deg. Øynene dine er fastlåst, fylte til sprengselsens rand med tårer. Etter å ha danset denne dansen med deg så mange ganger før så trenger jeg ikke engang spør deg hvorfor. Du er så hinsides fortvilet. Uten å bryte blikkontakten med ingentinget fremfor deg renner det to tårer helt synkront nedover kinnene dine. Jeg tar deg i hånden og du kniper litt tilbake. Du sier det er håpløst og det svarer jeg veldig bekreftende at det er. Du vil bare at det skal være over. Jeg sier jeg forstår, men hvordan kan jeg egentlig det.

Det er fra barn og fulle mennesker man får høre det, sies det. Men etter å ha kjent deg så lenge, og etter å høre deg nå, så tror jeg også man får en god dose sannhet fra døende sjeler. For selv om tiden tikker groteskt sakte for deg nå, så sier du likevel at alt – at selve livet – har gått så snålt fort forbi. Jeg kjenner grepet ditt løsner litt, og jeg kunne sverget på at bestefarklokken på veggen plutselig slår tredobbel takt. Plutselig føler jeg meg akkurat så midlertidig som jeg faktisk er. Som et bittelite b l a f f i min egen og noen veldig, veldig få andres historie. Ett lite kryddermål av eksistensiell angst kastes oppi gryta, og jeg tar meg selv i å tenke på noen av de umulig ubegripelig store spørsmålene som hva er egentlig greia med dette?! Nei ikke. Ikke gå dit.

Midlertidig. Midlertidig jobb. Midlertidig bopel. Midlertidig bestemmelse. Midlertidig lov. Midlertidig situasjon. Midlertidig situasjon.

Midlertidig;
noe som kun gjelder et visst tidsrom for å deretter opphøre eller bli erstattet av noe annet


Midlertidig meg…. 

………. jeg gikk visst dit. 


Hva ville dere gjort annerledes – om dere skulle gjort noe annerledes?

3 kommentarer om “ALT DETTE ER MIDLERTIDIG

 1. Dette var et tankevekkende og vakkert innlegg! Noen ganger kan jeg bli grepet av panikk når jeg tenker på at ALT faktisk er midlertidig. Samtidig tvinger jeg meg selv til å stadig bli flinkere til å leve i nuet. Jeg kan gjerne drømme om framtiden og sette mål, for all del. Men jeg må ikke tenke på at alt som er nå, en dag vil forsvinne. Det gjør så vondt, FOR vondt.

  Helt ærlig tror jeg ikke jeg ville gjort noe annerledes i livet om jeg så kunne. Fordi jeg vet at vonde opplevelser alltid har ført med seg både smerte og glede. Hvis jeg hadde endret noe, tatt andre valg mens jeg enda kunne – ville antageligvis nåtiden også vært veldig annerledes. Feilsteg og smertefulle minner har formet meg til den jeg er den dag i dag, uten fortiden ville jeg ikke vært «meg».

  Ønsker deg en god helg, takk for et innlegg til ettertanke – nå fikk jeg noe å spinne videre på i tankene denne helgen 🙂

  Liker

 2. Du skrive fint ass. Og dei bildene la te ein stemning i innlegget som va te å ta og føla på.

  // Hehehe, tusen takk Nadia. Veldig gøy å hørra, KLEM te deg ❤

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s