Om det gamle og det nye

For snart ett år siden skreiv jeg dette innlegget om takknemlighet, forventninger og nyttårsforesetter for dette året som nesten er over. Det er fint å se tilbake på, og litt spesielt. For der sto jeg blåøyd og forventningsfull med den beste metaforen jeg kommer på for et helt skinnende nytt år – et blankt ark – og i dag tar jeg det frem og studerer det ekstra nøye. Et nytt kunstverk. Mitt tjuesyvende.


Noen ord er litt kinkige å finne. De bare passer ikke til følelsene de prøver å konvertere til bokstaver. Rett og slett en dårlig match. Ikke i det hele tatt tilstrekkelig. Sikkert litt slik som da noen gikk tom for adjektiver og begynte å beskrive mennesker og ting utifra smakssanser. Sur, søt og bitter. Eller var det andre veien, kanskje? Uansett hvor ubeskrivelige, så føles de likefult. Slik som den følelsen som jeg har nå. Den som man får når man får en ny kjangs, kanskje til å rette opp noe galt, gjøre noe annerledes – eller bare gjøre noe i det hele tatt. En slags håpefull følelse av at alt kan skje her jeg står med mine blanke ark med tegnestifter til, og på rundt denne tiden neste år så står jeg under raketthimmelen igjen, og hvem vet – kanskje er det bare kruseduller på arket mitt. Eller kanskje et kunstverk?

Ett av ordene jeg leter etter er nok veldig sikkert takknemlighet, èn ting denne kloden vår aldri kan få nok av. Jeg føler meg veldig takknemlig. Takknemlighet over å stå under himmelskøyten mellom femten og seksten, og se mine nære og kjære ønske hverandre vel møtt trygt over på den andre siden. Takknemlig over å ha muligheten til å forme det kommende året slik jeg selv ønsker. Husk for alltid hvor uendelig godt du har det, Nadia. Ikke bare i mitt eget perspektiv, men også fra perspektivet til de som også ser opp på en himmel opplyst av bomber og granater – bare ikke av den festlige typen. Takknemlig for at jeg kan være så utakknemlig at mine selvutnevnte «skavanker» er av sorten som måles i kilo, og at mine øvrige ønsker for året er å fotografere mer, være enda snillere, og nyte livet enda mer. Det føles ikke bra at det er slik livet er fordelt, men nå som jeg først har dette livet som m a n g e lett hadde gitt sin høyre arm for, skal jeg jammen være glad både for det og det.

Forventninger. Et annet ord er definitivt forventninger. Jeg tenker på adventskalenderen mange får når det skal telles ned til jul og dermed mot årets slutt. Man kniper og undrer og gleder seg til neste morgen – uten å helt gripe fatt i det at hverdagen resten av året er en minst like spennende gavekalender. Hvem møter jeg i dag, hva skal jeg få oppleve? Hva skal gi meg en klump i magen og hva skal jeg bekymre meg for? Hva skal jeg være spent på, og av hva skal jeg le så mye at jeg nesten tisser på meg? Hva blir årets gladeste nyhet, eller ukens høydepunkt? Hverdagspakker.

Når et år skal avsluttes og rundes av liker jeg å gjøre noen småting som gir meg en så fin og ryddig og fresh følelse innvendig. Litt som den følelsen når verdenen utenfor vinduet er knyst stille, sneen faller lydløst og alt er hvitt, vet dere? Småting som å renske Gmail fullstendig nådeløst, eller å sortere alle bildene mine. Eller å avslutte regnskapspermen og gjøre klart den nye med fargerike skilleark og fancy overskrifter. Slikt gjør at jeg føler meg så ryddig og bra og voksen.

Jeg ville løyet om jeg sa jeg ikke hadde noen nyttårsforesetter. Hvem klarer egentlig å IKKE ha noen tanker, ønsker eller forventninger om hvordan de neste 365 milene blir når man står på startstreken og venter på startskuddet?! Ikke meg, i alle fall. Likevel har naturen av foresettene mine over de siste årene sakte men sikkert skiftet innhold, og jeg jobber meg nærmere og nærmere den personen jeg egentlig er i motsetning til det mennesket jeg burde være. Og nettop dét gjør at jeg ser så veldig håpefult mot tjueseksten og tipper det kommer til å bli, i mangel på bedre adjektiver, awesome!

En kommentar om “Om det gamle og det nye

 1. Hurra for det!!
  Her er det også jobbing mot en bedre, og klarere, utgave av hvem jeg egentlig er. 2017 skal bli MITT år, der jeg følger MINE drømmer og driter i hva alle andre måtte mene og tro!
  Både kroppen og hodet skal bli prioritert, og jeg er allerede i gang. Det føles så BRA, lytte innover, følge magefølelsen, kaste meg uti ting og vite at det meste går bra uansett. 2017 skal definitivt bli året der jeg tar flere sjanser 🙂

  Ønsker deg fine dager og et AWESOME nytt år ❤

  Klemmer i fleng 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s