Samtalen med janten

Ukens tema på bloggutfordringen er «forbilde» og kunne gitt meg en gylden mulighet til å reflektere over nettopp hvem mine forbilder er, og til å skrive litt om dem til dere. Jeg begynte jo faktisk med det. De sto der, alle mann, loddrett opplistet, blankpolerte og sharpe – en superhær av rollemodeller på et upublisert utkast av en bloggpost. Mennene i mitt liv sto på den, vennene mine óg. Mennesker jeg ikke vet hva heter, mennesker jeg ikke engang vet hvem er var på den lista. Jeg var faktisk der. «Noen ganger kan jeg være et forbilde for meg selv» – skreiv jeg (..sykt dristig, jeg vet…), også bare cmd + A + backspace og borte var alt.

Det er ganske enkelt å skrive om sine forbilder. Det er IKKE sykt lett å skrive om seg selv på samme måten. Men siden en utfordring gjerne skal være en utfordring, så skal jeg prøve på nettopp dét. En aldri så liten high-five til meg selv. Vi gir oss selv altfor få høye femmere, dere. Spread those fives. 

mamaafrica

Fem små grunner til hvorfor jeg noen ganger kan være mitt eget forbilde. 

Jeg er snill. Supersnill, faktisk! Det vet jeg fordi jeg får ofte høre det, og fordi jeg gjør en innsats for å være det. 

(Allerede HER da dere, på punkt nummer TO, står tastegreia og blinker stygt mot meg som et sendebud direkte fra janten sjæl (les: janteloven) og bare «Ja? Og hva mer? Hva mer mener du er så fantastisk om deg selv? Fortell da, fortell! Ædda bædda ikke tro du er noe..»).

Hysj med deg.

• Jeg tar bomba utenfor komfortsonen min – oftere enn sjeldent, føles det ut som. Med sammenknepne øyner (det er et ord, jeg sjekket) og med pusten holdt, vel og merke – men likefult så er jeg der. Utenfor sona. I utviklingens, forbedringens, læringens og erfaringens navn. Det føles både angstfylt og kleint i det jeg faller i fosterstilling og bryter både lydmuren og vannspeilet, og til og med etter dét så fortsetter jeg å synke noen meter til,  men bare helt til det plutselig stopper opp og snur, og jeg begynner å flyte oppover mot overflaten igjen. Også puster jeg igjen, og jeg klarer å tenke at jeg lærte noe nytt, oppdaget noe annerledes, fant et bedre alternativ, kanskje gikk det litt til helvete óg men så vet jeg da i det minste hva jeg ikke skal gjøre mer. Så stiger jeg ut av vannet, noen ganger litt småskjelven og klomsete – andre ganger majestetisk som elg i solnedgang, også begynner jeg på trappene opp mot mitt neste hopp. Kanskje blir det spiker´n neste gang.

• Jeg hater baksnakking og forhåndsdømming og jeg HATER at jeg selv lar meg rive meg og gjør det, noen ganger. Det jeg derimot elsker er at jeg hater at jeg gjør det, og at jeg jobber b e v i s s t med å holde kjeft når stemningen og rammene sier snakk snakk snakk!

• Når noen jeg er glad i snakker stygt eller nedlatende om seg selv, så forteller jeg dem hvorfor de lyver.

Dette innlegget tar mye lenger tid å skrive enn forventet..

• Å være uenig med noen som er urimelige er en av de greierne som gir meg mest satisfaction i dette livet. Men det må gjennomføres på riktig måte for å oppnå full orgasmisk effekt. Først må vedkommende få spy ut ALL gallen sin. Virkelig alt. Bare sitt der, absorber, lytt til dritten men ikke si en dritt tilbake, og så, når sintebesta/sintebesten er utslitt og ferdig med å være sint/urimelig/baksnakke, så sier du…..

Jeg liker faktisk han/henne jeg…..

MIC DROP.Dette er de andre bloggerne som er med på utfordringen ♥ Caroline fra carolinesverden ∴ Carina fra carinabehrens ∴ Marie fra supermarie ∴ Luisa fra la-mar ∴ Ingvild fra ingvildhappy ∴ Stine fra stinefriis ∴ June fra heijegheterjune  ∴ June fra juneaasheim ∴Caroline fra carolinewillemine ∴ Martine fra atinybitbeautiful ∴ Milla fra noctem ∴ Kine fra bruknevinger ∴ Lise Lotte fra superliise ∴Elise fra elises ∴ Angela fra krolltopp 

9 kommentarer om “Samtalen med janten

 1. Flott innlegg, kult at du valgte en annen vri 🙂
  ————–
  Tusen takk! Hyggelig å høre!
  Jeg har flere bilder på etsy (JunesPhotographyShop). Men jeg kan ta nærmere bilder å sende til deg også om du vil 🙂

  Liker

  1. Tusen takk for det:)

   Da sjekker jeg de ut på etsy, tusen takk for raskt svar, jeg har faktisk vært på jakt etter en brosje lenge nå – kanskje finner jeg den jeg leter etter ^^

   Liker

 2. For et herlig innlegg! Måtte le av den siste delen der, helt genialt haha. Du skriver bra om et veldgi viktig tema, vi MÅ blir flinkere å fremsnakke oss selv (og alle andre). Vi hadde alle hatt det mye bedre om vi gjorde det.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s