Min hjertesak

Jeg ble litt bekymra over ukens tema på bloggutfordringen jeg deltar på, som er «min hjertesak» og jeg bare…. har ikke det?! Jeg ble litt mindre bekymra da jeg etterhvert oppdaget at det er mange av oss som har det slik. At vi er mange flere om å ha mange små gnister og flammer som ligger å ulmer latent i undergrunnen,  og bare venter på den rette tenningen, bensinen på bålet som får det hele til å eksplodere – for smelle, det kan det virkelig. Jeg kan eksplodere over saker som mobbing, for eksempel. Eller kroppspress, diskriminering og rasisme. Det er bensin på mine bål.

Men temaet jeg ønsker å dele med dere i dag er noe helt annet, nemlig et fra innerst i mitt bankende sykepleierhjerte! Jeg er representant for arbeidsplassen min i en gruppe med ressurspersoner der temaet er demens, og tidligere denne uken hadde vi vår aller første samling i lag. Der datt ukens hjertesakstema bokstavelig talt i fanget på meg.

aktivitetsvenn

Hva med å bli aktivitetsvenn til en person med demens? ♥
Wæh, demens. Skummelt, tenker du kanskje?

Å være aktivitetsvenn er så enkelt og greitt som å gjøre ting du selv liker eller finner givende – sammen med en person med demens. Det være seg å gå en tur sammen, dra på kafé eller nyte en kaffekopp over kjøkkenbordet. Eller å dra på fotosafari i nabolaget sammen, eller å male en akvarell. Hva som helst, og jeg vedder alt jeg er og har på at noen vil sette pris på akkurat det du har å tilby. 

Ålesund kommune har inngått en samarbeidsavtale med Nasjonalforeningen for folkehelse om å bli en demensvennlig kommune. Det innebærer at mennesker med demens skal møtes med respekt og forståelse i hverdagen, og at det skal tilrettelegges for at også de skal føle seg inkludert og ha muligheten til å delta i hverdagsaktiviteter som å for eksempel handle på butikken, bruke bussen og å dra på kino. I den forbindelse søkes det altså nå aktivitetsvenner.

Og om du fortsatt tenker ÆÆÆ SKUMMELT;

• Det må ikke være dere to alene. Aktivitetene kan gjennomføres enten en-til-en eller i grupper.
• Alle frivillige får kurs (gratis, såklart), opplæring og veiledning før man møter personen med demens. 
• Det blir gjort en interessekartlegging i forkant, for å forsikre om at aktivitetsvennen og personen med demens passer best mulig sammen.
• Du bidrar med det DU kan bidra med. Om det er en time i uka eller en time i måneden eller mer eller mindre – JATAKK, vi tar det!

• Slike greier ser alltid A W E S O M E  ut på jobbsøknader og CV´er…
• … og hjerterota di vil takke deg ♥

Nyskjerrig og vil vite mer? I Ålesund holdes det et kurs nå den 21. og 22. november klokken 17.30 – 20.30 på Klipra seniorsenter. Om du vil melde deg på, send mail til;  Siv Katrin Ulla på Ålesund Frivilligsentral (tlf: 70 16 48 62)!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Og dere! Om dere ikke bor i Ålesund, så er jeg rimelig sikker på at deres hjemkommune har samme behov/tilbud eller lignende. Og om ikke – VERSÅGOD, en hjertesak til dere ♥


Mine tidligere innlegg i temautfordringen → HER.

Se også de andre jentenes hjertesaker ♥

Carina ○ Caroline ○ Milla ○ Tine Katrine ○ Martine ○ Marie

Ingvild ○ Angela ○ Anonym ○ NadiaStine ○ June ○ Iselin ○ June ○  Luisa

7 kommentarer om “Min hjertesak

  1. Åh, dette var en fin og viktig sak! Som du sier, demens er litt skummelt, men når jeg flytter hjem igjen skal jeg garantert sjekke ut om dette finnes i nærheten av meg 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s