Til deg som skal på nyfødtfotografering

Hei dere♥

Etterhvert som henvendelsene om nyfødtfotografering hos meg har ballet på seg (STAS!) så har jeg merket at dere vordrende foreldre ofte lurer på mye av de samme greierne. Derfor har jeg satt sammen denne siden med tips, råd og informasjon til dere som skal ta med deres lille hjerteknuser på fotografering.

(Dette innlegget blir festet i menyen min, så blir det superenkelt å finne frem). 

♥ På nyfødtfotografering er bebis sjef, og det tar vanligvis et sted mellom 1,5 – 3 timer. Jeg setter alltid av rikelig med tid, og det burde dere foreldre også gjøre. Mye av tiden går nemlig med til mating, bleieskift, og en hel del venting. Det skal være en koselig og stressfri opplevelse for både barn og foreldre.

♥ Når det gjelder tidspunkt for fotografering så er jo tidligere desto bedre – og aller helst innen barnet har blitt 14 dager gammelt. Dette er fordi babyen sover mye og tungt den aller første tiden, og dessuten er de supermyke og bendy og kan enkelt legges i alle mulige søte nøstepositurer. Gi meg bare beskjed om når dere har termin, så finner vi sammen en dato som passer etter at barnet er født.

♥ Personlig vil jeg anbefale fotografering innen sjefen er to uker gammel, og deretter en ny fotografering når barnet er en plass mellom seks og ni måneder gammel. På den tiden har de allerede rukket å utvikle mye personlighet, som gir kjempemorsomme photoshooter og herlige bilder!

♥ I hjertejubel-studioet mitt har jeg diverse utstyr og fotoprops som korger, trekasser, saueskinns-fell i ulike farger, tepper, luer, hårband osv. Dere foreldre lurer ofte på om dere skal ta med noe spesielt, og på det svarer jeg alltid at dere må gjerne ta med noe personlig som for eksempel et teppe dere har fått i gave, en liten bamse, hjemmestrikkede klær og slike greier. Dere må i utgangspunktet ikke ta med noe, men det er selvfølgelig helt fint om dere gjør det. Jeg kan også komme hjem til dere, om dere foretrekker det.

♥ Om det er mulig, så er det helt perfekt om bebis er stuptrøtt og klar for mat i det vi skal til med fotograferingen. En mett og søvnig baby er optimalt for å få tatt de deilige og fullstendig avslappede sovebildene.

♥ Dersom dere foreldre ønsker å bli fotografert sammen med barnet (anbefales, tenk bare så koselig å se tilbake på) så kan det være greit å tenke over at klærne deres ikke er totally HEY JEG ER EN NEONROSA GENSER, JEG. Kle dere gjerne i rolige duse farger som ikke kjemper om oppmerksomheten. Også kan det være lurt å ta med et skift – både til mor, far og bebis!

♥ Etter 2-3 uker vil 20-25 høyoppløselige og redigerte bilder leveres til dere på USB-penn.


Spør meg gjerne om dere har andre spørsmål om nyfødtfotografering🙂

2 kommentarer om “Til deg som skal på nyfødtfotografering

  1. Nyfødtfotografering er så krevende! Men også veldig, veldig gøy når man får det så fint som man håpte på. Husker jeg skulle bli Norges første og beste nyfødtfotograf tilbake i 2009/2010. Ble faktisk intervjuet på NRK Førkveld om nyfødtfotografering, haha! Tiiiiiider. Okei, nå skal jeg slutte å mimre, og heller si det jeg skulle si; fine bilder!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s