The analogue project; a roll of film a month

This blog post is translated ↓

nikon2

Det var bare tre små timer og ti minutter igjen av september, og jeg sto overlykkelig i min egen stue med en oppflerret pappeske spredd utover hele kjøkkenbenken og mitt første analoge speilreflekskamera i hendene mine.

nikon4

Over de siste månedene har interessen for analog fotografering grodd som en løvetann inne i meg, uten at jeg egentlig helt har forstått hvorfor. Men etter ukesvis med research og leting fant jeg et kamera som bikket meg over fra nyskjerrig til dritivrig. Jeg fikk tilsendt noen bilder som var tatt med kameraet, og jeg svarte jeg tar det, jeg. Nikon F eye level prism, er hun ikke DEILIG? Etter bare noen få turer sammen merker jeg at vi skal få det veldig veldig fint i lag, vi to.

nikon3

Etter den første nesten seremonielle eksponeringen hvor jeg av gammel vane trakk kameraet fra ansiktet og ville se bildet jeg nettopp hadde tatt på en skjerm som ikke var der, kjente jeg at de-digitaliseringen gav meg en en slags zen-aktig følelse, og at jeg nesten teleportere tilbake til en gammel tid hvor rett og slett tiden ikke hadde det så innmari travelt, og som nå – i retroperspektivets ånd – huskes som en mye tryggere og laid-back tid. En tid da fotografering ikke bare skjedde ved et knips (og deretter ett til x 100 av det samme motivet), og hvor man måtte legge litt mer omtanke og skills for hver gang man trykket på avløseren. Jeg kan nesten ikke vente med å få fremkalle min første rull med film fra Nikon-baby, og inspirert av andre bloggere som skyter old school style så vil jeg igang med et fotoprosjekt.

nikon5

Prosjektet er enkelt og greit! En filmrull i måneden i ett år. Oktober 2016 til oktober 2017. Mine favoritter fra hver måned vil bli publisert her på Jubel´n, og jeg gleder meg vilt til å både fange, fremkalle, holde og se de mer rå og ekte øyeblikkene fra ett år i ett helt vanlig ekstraordinært liv ♥It was three hours and ten minutes until October, and I was standing rejoiceful in my kitchen with a torn up cardboard box all over the kitchen benchtop and with my very first analogue SLR camera in my hands.

Over the last few months my interest in analogue photography has been growing like the weeds in my garden, and I don´t really know why. After weeks and weeks of doing research og searching online I finally found the camera that tipped me over from being curious to downright eager. The Nikon F eye level prism – and isn´t she a beaut! After only a few photowalks together I can already tell we are going to go along super nicely, her and I.

After that first exposure when I (out of old habit) drew the camera away from my nose and was wanting to view my photo on a screen that clearly wasn´t there, I immediately felt that wonderful feeling of de-digitalization ant the notion of teleporting back to a time when time went by at a much easier pace. To a time where photography didn´t happen as quick and when you needed to put more thought and skills into every shot. I can barely wait to develop my first roll of film from my Nikon-baby, and inspired by some bloggers who shoot analogue I have decided to start a photo project of my own.

It is actually quite simple. A roll of film a month for a year. October 2016 to October 2017. My favorite pics will be posted here on my blog, and I am extremely anxious to both capture and view some of the more raw and genuine moments from a whole year in a completely normal extraordinary life ♥

 

 

 

6 kommentarer om “The analogue project; a roll of film a month

  1. Tilbaketråkk: Nyttårsdrømmer
  2. Tilbaketråkk: Checks og fails fra 2017

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s