Den er tilbake

This blogpost is translated ↓

ooto7

Jeg kan igjen kjenne den skylle over meg som en tsunami. Eller en knusende og voldsom orkan. En naturkraft som river og sliter i meg, og som forsøker å plukke meg opp opp og langt bort med orkan styrke i kastene. Wanderlusten.

For ikke lenge siden tenkte jeg at jeg var done ferdig og did sann reisemessig. For i år. Jeg har vært i Frankrike, Spania, Italia, Nederland og Litauen – men det spiller vist liten rolle. Jeg ser ut til å ha glemt den følelsen som høsten alltid tar med seg til meg. Den uendelige lysten til å oppleve et nytt sted, en ny kultur. I fjor dro Martinus og jeg til Thailand. Året før var vi i Litauen for første gang. Enn så lenge har vi ingen planer for høsten og vinteren. Eller våren, for den saks skyld. Kanskje må vi legge noen?

I det siste har jeg spesielt higet etter å oppsøke mine røtter i Skottland (det KAN ha noe med min besettelse for Outlander (…jeg har kjøpt meg et skotsrutet skjørt)) . Hvor elendig er det ikke at jeg har skotsk blod rasende gjennom meg, uten at jeg engang har satt mine bein på landet. Jeg lengter! Jeg drømmer meg også stadig tilbake til deilige København, også VIL jeg til Budapest uten at jeg helt kan forklare hvorfor! Det er akkurat som om jeg griper etter hva som helst av reiseopplevelser på høsten så lenge det er annerledes eller nytt, eller begge helst begge deler.  Skal dere reise mer i år? Fortell meg hvor henn!I can feel it crushing down on me like a tsunami. Or a violent and wild hurricane. A force of nature ripping and taring at me, trying to pick me up up and far away. The wanderlust is back.

Not long ago I thought I was done and did with traveling this year. I´ve already been to France, Italy, Spain, The Netherlands and Lituania – but that obviously doesn´t cut it. I seem to forget the feeling that autumn always brings me. That infinite longing to travel and to explore new places, faces and cultures. Last year Martinus and I travelled to Koh Samui in Thailand, and to Vilnius in Lithuania the year before that. We don´t have any travel plans for this autumn and winter, or spring either for that matter. Maybe we´ll have to make some?

Lately I´ve been yearning to explore my roots in Scotland (It MAY have something to do with my obsession about Outlander,  Jamie Fraiser and anything wrapped in kilts (I even bought myself a tartan skirt!)) and I thingkit really sucks that I have Scottish blood rushing through my veins and I haven even set my feet there, not once! Well, not while I was old enough to actually stand by myself, anyway. I´ve also been dreaming my way back to lovely Copenhagen, and I REALLY want to see Budapest, without even knowing why.. It seems that anything that is different and new vil satisfy my autumn wanderlust. Of preferably both. Are your travelling more this year? Do tell me where to! 

 

5 kommentarer om “Den er tilbake

 1. Åååååh, har du skotsk blod? Heldig! Da MÅ du jo dra dit! Skottland er garantert på min to do-liste. Ellers har jeg selv ingen reiseplaner annet enn en tur hjem til Oslo, som skal bli veldig fint. Har veldig lyst til å ta en spontantur til Dublin, som jeg har bodd i tidligere, siden jeg ikke har vært der på evigheter, men det blir fort så himla dyrt 😦

  Liker

  1. Jeg har masse forskjellig blod! En kvart norsk, en kvart skotsk, og halv tank algeriansk ;D Jeg MÅ jo såklart bare reise. MÅ.

   Åh, Dublin. Dit og vil jeg. Altså skjønner du greia, hvor som helst liksom. I´M IN! Det er akkurat det som er greia. Tid og penger. Men hva faen….. hva skjedde med just do it, a?

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s